hoe kies je juiste vloer uit
Interieur

Hoe kies je de juiste vloer uit?

Welke sfeer zoekt U?

Binnenshuis is elke ruimte, badkamer, woonkamer of keuken voorzien van een vloer.
Men zal er niet gauw bij stilstaan, maar een vloer betekent een bepaalde sfeer of gemak binnen diezelfde ruimte. Het is en blijft een zeer belangrijk gedeelte die de betreffende kamer kan maken of breken. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld in een keuken voor een marmeren vloer, een tegelvloer die makkelijk schoon te maken is en gebruiksvriendelijk. Vlekken in bijvoorbeeld een tapijt, dat in een woonkamer ligt, is hardnekkig en zeer moeilijk schoon te houden, denk aan kinderen die wel eens overenthousiast een ijsje laten vallen, of een glas dat van tafel valt. Meestal moet dan het gehele tapijt vervangen worden. Los van het ongemak biedt het eveneens veel tijd, frustratie en kosten met zich mee.

Houten vloeren

Wat dacht U van een vloer met gebruiksgemak? Er zijn tal van mogelijkheden als men het heeft over houten vloeren. Zo zijn ze in bijna alle kleuren en variaties te verkrijgen. Het zijn vloeren die over het merendeel zeer gebruiksvriendelijk zijn, warmer aanvoelen dan bijvoorbeeld tegels en daarnaast zeer gebruiksvriendelijk zijn. Vlekken zoals in een tapijt kent het niet!
Wat dacht U van bijvoorbeeld een Parochievloer? Een zeer mooi en makkelijk soort hout dat nooit aan de verwachtingen zal onderdoen. Mocht dat te standaard zijn heeft U natuurlijk meerdere andere keuzes, denk bijvoorbeeld aan een Wave parket dat speels door Uw woonkamer loopt en een authentieke rustieke uitstraling geeft. Of wat dacht U van een Molenvloer waarbij het mooi rustiek maar eveneens netjes oogt? Lichtere en/of donkerdere tinten zijn met houten vloeren allemaal mogelijk!

De afwerking

De afwerking van dit soort vloer is bijna net zo belangrijk als de vloer zelf. Denk aan de vorm van plinten. Welk soort passen het beste bij de betreffende vloer? Is het voor in de huiskamer of misschien wel een strijkkamer? Is de vloer licht of juist donker? Plinten zijn er in alle soorten en maten. Zo is het mogelijk om plinten in dezelfde kleur te bestellen, een hogere of juist lagere versie, en gebruiksvriendelijk! Het is uiteindelijk een gezamenlijke keuze die U voor jaren zal plezieren! Daarnaast is de slijtage beduidend minder als bij bijvoorbeeld een tapijt, een van de vele voordelen van dit type vloer.

Dit vind je misschien ook leuk...