Alle ins en outs als je kiest voor een kast op maat
Interieur

Alle ins en outs als je kiest voor een kast op maat

Als je een ander huis betrekt en je gaat deze helemaal inrichten van boven naar beneden, dan moet je een hoop keuzes maken. Misschien weet je al exact wat je wilt, maar misschien twijfel je nog wel tussen verschillende opties en stijlen. Voor je het nieuwe huis gaat vullen met allerlei meubels en dergelijke, is het wel verstandig om eerst alle andere kluswerk af te maken. Denk hierbij aan schilderen, sauzen en eventueel vloeren leggen. Het zou natuurlijk jammer zijn als er nieuwe meubels beschadigd raken of onder de verf komen te zitten.

Nieuwe meubels uitzoeken

Nieuwe meubels uitzoeken is een leuk klusje. Je ziet dan veel mooie items. Wat het meest in het oog springt zijn de meubels in de woonkamer en keuken. Bovendien is de keuken vaak het centrale punt in huis. Aan de keukentafel wordt s ‘ochtends met het gezin de komende dag doorgenomen. En s ‘avonds wordt besproken wat iedereen die dag heeft meegemaakt. De woonkamer is de plek van de gezelligheid. Hier kun je lekker met de visite gaan zitten borrelen.

De bovenverdieping moeten we niet vergeten. Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers en vaak ook een badkamer. Ook hier zijn meubels nodig.

Kast op maat

Een voorbeeld van een meubelstuk dat we boven kunnen vinden is de kledingkast. De kledingkast moet praktisch zijn. We willen hier veel ruimte in hebben om zaken in op te bergen. Heb je hiervoor wel eens gedacht aan een kast op maat? Door een kast op maat te maken krijg je de meest mogelijke ruimte. Een kast op maat is namelijk vanaf de grond tot aan het plafond te maken. Bij een reguliere kast gebruik je eigenlijk nooit de volledige hoogte. Daarbij kun je nog meer zelf bepalen qua afmetingen. Zo kun je de diepte van de planken die zich in de kast bevinden kiezen. Kies je voor wat diepere planken, dan kun je meerdere stapels kleding achter elkaar plaatsen. Om bij kledingstukken op de hoogte te kunnen, kun je ervoor kiezen om een rek boven te plaatsen waaraan bijvoorbeeld bloesjes kunnen hangen. Er zijn rekken die je via een mechanisme naar voren en beneden kunt trekken met een hendel. Zodoende kun je bij de kledingstukken zonder een trapje nodig te zijn.

Denk bij het ontwerp van een kast op maat ook over de deuren die ervoor komen. Een tip, kies voor schuifdeuren. Door voor schuifdeuren te kiezen heb je minder ruimte voor je kast nodig ten opzichte van openslaande deuren.

Bron: https://kadeliving.nl/

 

Dit vind je misschien ook leuk...