nav-left cat-right
cat-right

Design in Mode

Designers bepalen wereldwijd de nieuwste trends op het gebied van mode. Wat er uiteindelijk in winkels zoals H&M en Vero Moda hangt, is voor een deel afhankelijk van wat er dat seizoen in de mode is. Kledingontwerpers over de hele wereld halen inspiratie uit onder andere de modeshows tijdens de Fashion Weeks in de vier mode-hoofdsteden Milaan, Parijs, London en New York City! Op deze pagina toon en bespreek ik een aantal items van bekende designers.

Prada

Het bekende merk Prada toont op de officiële website deze foto en daaruit kun je meteen aflezen wat voor een soort stijl helemaal hot is dit jaar. Lieflijk en vooral vrouwelijk! Pasteltinten en veel accessoires zijn de kernwoorden van dit seizoen. Rokken of jurken met bonte bloemenprints of schattige bloesjes, opvallende sieraden en zelfs sokjes in pumps! Het blijkt maar weer dat mode die tientallen jaren geleden in was, steeds weer terugkomt. Niet alleen Prada, maar ook veel andere merken toonden deze trend op de catwalk en winkels hebben massaal deze stijl overgenomen.

Ring

Bij een mooie outfit, horen natuurlijk ook mooie sieraden! De stijl van Versace vind ik bijzonder mooi. Het is gedurfd, opvallend en kleurrijk. En ontzettend duur, maar er zijn genoeg sieraden die hierop lijken en een stuk betaalbaarder zijn dan de echte Versace-ring. De paarse steen en diamantjes in het midden vind ik erg leuk in combinatie met het rose goud van de rest van de ring. Het mooiste is om dit soort in het oog springende sieraden te dragen op een eenvoudige outfit. Een simpel zwart cocktailjurkje bijvoorbeeld. Op die manier valt de ring des te meer op en dat is ook de bedoeling!

Pumps

Bij het stuk over kleding had ik al aangegeven dat pasteltinten en vrouwelijkheid dit seizoen trendy begrippen zijn. Dat geldt dus ook voor de schoenen! Deze eenvoudige, lichtgroene pumps zijn daar een voorbeeld van. Op gucci.com kun je ze bestellen voor €395 euro, maar schoenwinkels zoals Durlinger verkopen dit soort pumps voor een paar tientjes. Met het geld dat je je bespaart, kun je heel wat andere leuke items aanschaffen, die gebaseerd zijn op ontwerpen van bekende designers!

Bronnen: versace.com